Горан Плотан

"Српска је трајна категорија и то мора да буде јасно Зукану Хелезу"

  • Извор: СРНА
  • 15.06.2024. 14:47

Предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан назвао је бесмисленим наводе министра Зукана Хелеза о укидању Републике Српске јер то борци неће дозволити.

"Трагично је да један министар у континуитету пријети, хушка јавност и мрзи све што је српско, а тиме уједно и урушава Оружане снаге БиХ. Овакве Хелезове изјаве превазилазе све границе одговорности", рекао је Плотан за Срну.

По његовим ријечима, све је то дио покушаја да се на све начине уништи Република Српска, али да борци Српске то неће дозволити.

"Срби су народ који не занемарује своју историју и своју будућност. Увијек морамо да његујемо тековине Одбрамбено-отаџбинског рата и да будемо поносни на Републику Српску, која је трајна категорија. То треба да буде јасно Хелезу и онима који имају исте жеље као он", нагласио је Плотан.

Други дан Требиње медија феста: Вукановић покушао да провоцира

Други дан Требиње медија феста: Вукановић покушао да провоцира

Хелез је недавно најавио да ће бошњачке власти, у свјетлу резолуције о Сребреници, затражити укидање Републике Српске, тако што ће она бити подијељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувијек.

Он је запријетио и да ће Срби "извући дебљи крај" ако се не повинују његовом плану о подјели, и проћи, како је рекао, као Срби из Републике Српске Крајине, који су протјерани у хрватској акцији "Олуја".

Хелез је рекао да би за Србе била "предност" ако би се сами иселили из Републике Српске и БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: