Правник

Тадић: Надлежност за доношење имовинских закона имају искључиво ентитети

  • 21.10.2024. 17:27

Парламентарна скупштина БиХ не може на било чији приједлог доносити закон којим регулише било какво питање везано за имовину, па ни ону која се колоквијално назива државна имовина, јер нема такву надлежност, изјавио је правник Огњен Тадић.

Тадић је нагласио да "надлежност за доношење имовинских закона имају искључиво ентитети - Република Српска и Федерација БиХ".

- Хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић и бошњачки члан Денис Бећировић имају потребу да стварају политичке сукобе и то је једини разлог због кога су данас одлучили да прегласају српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић - рекао је Тадић. 

На данашњој сједници Предсједништва БиХ прегласана српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић јер су хрватски члан Жељко Комшић и бошњачки члан Денис Бећировић гласали за Приједлог закона о државној имовини.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм