Представнички дом БиХ

Усвојен Приједлог допуна закона о административним таксама

  • Извор: СРНА
  • 03.07.2024. 12:18

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвојио је данас у првом читању Приједлог закона о допунама Закона о административним таксама, чији је предлагач Савјет министара.

Доношење овог закона иницирала је Управа за индиректно опорезивање БиХ због адекватније наплате и контроле наплате административне таксе, те олакшавања обвезницима уплате таксе по сваком предмету. Допуном овог закона омогућава се и да принудну наплату такси спроводи Суд БиХ.

Након усвојених негативних мишљења Уставноправне комисије и Заједничке комисије за одбрану и безбједност, данас је завршена процедура за Приједлог закона о допунама Закона о одбрани БиХ чији предлагач је Дом народа Парламентарне скупштине, а који се односи се на постављање генералског кора у Оружаним снагама.

Ово смо градили од нуле: Ево зашто Горан Старчевић из Проинтера не страхује од санкција

Ово смо градили од нуле: Ево зашто Горан Старчевић из Проинтера не страхује од санкција

Приједлог амандмана два на Устав БиХ, чији су предлагачи посланици из Клуба ДФ-а Милан Дуновић, Златан Бегић и Влатко Главаш враћен је Уставноправној комисији на поновно разматрање.

Данас је усвојен и Приједлог допуне Пословника Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, у првом читању.

Приједлог закона о допуни Изборног закона БиХ, посланика Клуба СДА Амора Машовића, Сафета Кеше, Денијала Тулумовића, Шемсудина Дедића, Едина Рамића, Нермина Мандре, Мидхата Чаушевића и Шерифа Шпаге упућен је у редовну процедуру.

Приједлог закона о допуни Изборног закона БиХ, чији је предлагач посланик Шемсудина Мехмедовића, данас није усвојен.

Хаос у ПДП-у: Грмуша поднио оставку на све страначке функције!

Хаос у ПДП-у: Грмуша поднио оставку на све страначке функције!

Посланици су данас подржали да се о Приједлогу закона о допунама Закона о платама и другим накнадама у судским и тужилачким институцијама на нивоу БиХ разматра по скраћеном поступку.

Усвојен је и Извјештај о раду Правобранилаштва БиХ за 2023. годину, док није усвојен Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за прошлу годину.

Представнички дом донио је данас одлуку о разрјешењу секретара Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

У НСРС усвојена Декларација Свесрпског сабора

У НСРС усвојена Декларација Свесрпског сабора

Посланици Јасмин Емрић, Шериф Шпаго и Миа Карамехић-Абазовић прије гласања жалили су се на повреде Пословника о раду, због тога што није образложен разлог због којег је сједница прекинута 20. јуна.

Предсједавајући Представничког дома Небојша Радмановић образлажући прекид сједнице 20. јуна навео је да је то урађено због недостатка кворума за рад, те да преузима одговорност на себе.

"Били смо на граници кворума још док је била сједница, а када је дошло до паузе било је јасно да неће бити кворума за рад. Преузео сам одговорност да не идемо у ситуацију да се иде у паузу од 60 минута јер је било касно", образложио је Радмановић.

Он је додао да је о прекиду сједнице обавијестио друга два члана Колегијума, као и клубове посланика да се сједница прекида.

Данашња сједница је завршена.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм