Премијер

Вишковић: Само договором и дијалогом градити будућност

  • Извор: СРНА
  • 23.08.2024. 12:29

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бањалуци да не види никакав претјеран значај у доласку шефа Централне обавјештајне агенције (ЦИА) Вилијама Бернса у БиХ, чији је боравак био кратак и без изјава.

Вишковић је навео да је Бернс вјероватно желио да прикупи неке информације које су њему занимљиве, али да то није толико лоше по Републику Српску како се жели представити.

"Одржане су лекције и некима другима у БиХ да овдје само дијалогом и договором можемо градити будућност. Свађама неће профитирати ни једни ни други", рекао је Вишковић новинарима.

Бернс је током посјете Сарајеву у уторак, 20. августа, разговарао са члановима Предсједништва БиХ о политичкој и безбједносној ситуацији у БиХ и региону, те о неким глобалним питањима, међу којима је сукоб у Гази. Према сазнањима Срне, на састанку је било ријечи и о важности сарадње обавјештајних заједница у борби против безбједносних пријетњи и тероризма, унапређењу сарадње институција и даљој билатералној сарадњи, као и о томе да одговорност за функционисање институција власти носе све етничке заједнице у БиХ.

Бернс је имао одвојене сусрете са министром иностраних послова у Савјету министара Елмедином Конаковићем и директором Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Алмиром Џувом.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.