ЦИК БиХ

Војислав Шешељ избачен из назива Српске радикалне странке

  • Извор: СРНА
  • 26.06.2024. 14:54

Српска радикална странка "Др Војислав Шешељ" наступиће на предстојећим локалним изборима под називом Српска радикална странка, рекла је данас предсједник Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ Ирена Хаџиабдић.

Она је истакла да је то био један од два карактеристична предмета код овјере политичких субјеката на локалне изборе.

"С обзиром да смо на сједници ЦИК-а и на нашим колегијумина, расправљајући о овом предмету, закључили да се овдје у називу странке глорификује пресуђени ратни злочинац, тражили смо од да у року од два дана отклоне недостатак, што је и учињено", рекла је Хаџиабдићева.

Она је навела да је Српска радикална странка "Др Војислав Шешељ" поступила у складу са налогом ЦИК-а, те ће на изборима наступити као Српска радикална странка.

Хаџиабдићева је рекла да се други карактеристични предмет код овјере политичких субјеката односи на СДС који није поднио број рачуна за финансирање изборне кампање као осталих 117 странака, о чему се, како каже, већ говорило. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм