Посланик у Парламентарној скупштини БиХ

Вулић: Британци покушавају да направе раздор између Срба и Руса

  • 23.06.2024. 19:18

Важно је запамтити да су Срби стратешки савезник Русије и братски народ, који одбија да се придружи санкцијама против „"руског свијета", упркос колосалном притиску САД и ЕУ, пише Руска газета.

- Стога није случајно што се у британском издању The Financial Times појавила још једна провокативна публикација да Србија "тихо повећава продају муниције Западу, што на крају јача одбрамбену способност Украјине". Сврха "набијања" ових информација је стварање неповерења између Москве и Београда и изазивање напетости у билатералним односима - наводи Руска газета.

Ситуацију са промоцијом у англосаксонским медијима теме набавке наоружања и војне опреме из БиХ и Србије у интервјуу за Руску газету прокоментарисала је посланик у Парламентарној скупштини БиХ, посланик Савеза независних социјалдемократа  Сања Вулић.

- Када поменемо Гандијеву изјаву: ако видите две мале рибе како се боре на дну мора, погледате около и видите Енглеза у близини", онда ми Срби добро знамо о чему говоримо - рекла је Вулић.

Истакла је да се англосаксонска пропаганда, као и брутални рад обавјештајних служби на Балкану, "нажалост, осјећа веома дуго и са изузетно негативним последицама по нас".

- Дакле, нема ничег новог у томе што Лондон упорно покушава да поткопавају односе између Срба и Руса, посебно у садашњем веома осјетљивом периоду истрајности српске подршке Владимиру Путину и СВО међу руководством и посебно народом су постали трн у очима вјештих Англосаксонаца, који су творци зла и нереда - рекла је Вулић.

Навеле је да су су Британци у покушају да пронађу слабу тачку искористили чињеницу која је, ипак, имала реалну основу.

Одакле оружје и муниција из Србије и БиХ у Украјини?

- Тачно је да је оружје са српским ознакама у рукама украјинских оружаних снага убијало своје другове на фронту. Војник ће проклињати Србију и Србе када је прочитао на остацима рудника на коме је дигнута у ваздух, чији је син погинуо, проклињаће лажно братство. Крајњи циљ ове пропаганде је да се удари у само срце народа, да се јавност окрену против свега што је српско пажљивије и мудрије и засноване су на дубокој анализи чињеница. Права пропаганда је усмјерена на широке масе - изјавила је Вулић.

Предсједник Србије Александар Вучић јавно је изјавио да Србија производи муницију и оружје и од тога зарађује.

- Србија продаје оружје земљама ЕУ и ту се Вучићеве могућности завршавају. Предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је на челу српског ентитета и који је под директним америчким санкцијама не може утицати ни на похлепу ни на тежње политичара на нивоу БиХ, тако да у оба случаја не може бити говора о било каквој издаји - рекла је Вулић.

Резимирајући, Вулић је напоменула да српски народ тражи стотине начина и могућности да покаже свој однос према Русији.

- Подсетићу вас на оне о којима се прича шапатом, али са поносом – то су добровољци у Донбасу, а они који не пропуштају прилику да марширају у З мајицама, скандирају у знак подршке Владимиру Путину на фудбалским утакмицама и организују концерте поводом Дана побједе или Дана Русије - рекла је она.

Навела је да  англосаксонска пропаганда нема ту везе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.