Посланик у ПД ПС БиХ

Вулић: Суд на мјесту логора за Србе и судије са ратном биографијом чиста правна перверзија

  • Извор: СРНА
  • 16.10.2024. 10:55

Неуставни Суд БиХ, крњи Уставни суд, лажни високи представник, мијешање америчког политичког каубоја у све и свашта - укратко је слика данашње БиХ чији је једини циљ укидање Републике Српске, отимање српске имовине, мајоризација српског народа, стварање хаоса, дестабилизације и правне несигурности, изјавила је за Срну шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

Реагујући на најновије саопштење Суда БиХ, Вулићева је изјавила да се та неуставна институција оглашава ријетко, али кад то уради онда је то ријетко иритантно, тенденциозно и бесрамно.

"На страници Суда, у рубрици саопштења обавјештавају јавност о процесима и суђењима, али овај пут су себи дали за право они који су и заборавили шта је право да полемишу, коментаришу и демантују медијске изјаве. Занимљиво је да нема потписа ко демантује, ко је тај суд, да ли је то предсједник Суда, да ли је то став свих судија Суда или је то сама Сена Узуновић која се потписује као Суд", нагласила је Вулићева.

Посјета руководства МУП-а Српске Русији

Посјета руководства МУП-а Српске Русији

Она је истакла за Срну да неуставни Суд сматра нападом на углед и част ако питате некога ко је био помоћник ратног команданта и војни судија - да ли је знала и ако јесте шта је предузела да се процесуирају починиоци монструозних злочина над Србима у Коњицу и Брадини или у логорима за Србе Мусала и Челебићи или зашто је као тужилац саботирала процесуирање одговорних за убиства и мучења припадника ЈНА током договореног мирног повлачења из Сарајева 1992. године, у Добровољачкој улици!?

"Ако је неко војни судија у страшним ратним околностима, шта ми треба да радимо, да вјерујемо у његов некакав углед, част, непристрасност и професионалност, у право и правду? Треба да ћутимо, јер не смијемо коментарисати њихова судска височанства? А шта оно бијаше демократија, господо правници, или је и та ријеч забрањена и укинута у оваквој БиХ?", упитала је Вулићева.

Привредна комора Српске: Потребно окретање ка тржишту земаља БРИКС-а

Привредна комора Српске: Потребно окретање ка тржишту земаља БРИКС-а

Она је нагласила да ће српски народ увијек да помиње убијене, нестале и мучене Србе Коњица и Брадине и свих осталих стратишта, уз поштовање и саучешће свим жртвама трагичног сукоба у региону.

"Ми нисмо они који ће да негирају туђу жртву, али своје жртве никада нећемо заборавити и то нам не може забранити ни Сена, ни њени ментори у виду америчких каубоја и њемачких држављана. То ћемо помињати и на мјесту некадашњег логора 'Виктор Бубањ', мучилишту за сарајевске Србе гдје је над њима вршено најсвирепије бестијално иживљавање, а гдје су, које ли ироније, смјештени Суд и Тужилаштво БиХ.

Имају двије опције - да нас поштују или да нас побију. Када су они монтирали процес против предсједника Републике Српске и лидера једног народа и суде му по имагинарном закону, јасно је да и српски народ желе само као имагинацију и да наставе са иживљавањем над нама у истом ратном логору. Суд на мјесту логора за Србе са судијама са ратном прошлошћу је чиста правна перверзија", закључила је Вулићева.

Маск донирао 75 милиона долара одбору за подршку Трамповој кампањи

Маск донирао 75 милиона долара одбору за подршку Трамповој кампањи

Она је навела да ко суди у Суду БиХ добро знају и у Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС) БиХ, као што знају да "може" и Узуновићева са срамном ратном прошлошћу, јер је тако процијенила Независна правосудна комисија коју је формирао измишљени Савјет за имплементацију мира и високи представник.

Вулићева је подсјетила на одговор ВСТС-а на њено посланичко питање у вези са именовањем Узуновићеве за судију Суда БиХ, у коме су отворено признали да је све релевантне чињенице о тадашњим судијама и тужиоцима, односно кандидатима, међу којима је била и Узуновићева, провјерила Независна правосудна комисија која је формирана одлуком Савјета за имплементацију мира у БиХ и високог представника.

"Ово искрено признање ВСТС-а само је још једном потврдило да се у Суду и Тужилаштву БиХ не примјењује право и правда, већ закон силе, каубоја и странаца. Какво нам је правосуђе, таква нам је и назови 'држава'. Само што су заборавили да сила Бога не моли, а Бог силу не воли. Изборили су се Република Српска и српски народ и са већим силницима, па ће и са овим умишљеним у виду разних Сена и каубоја", поручила је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.