Конаковић саопштио

Зоран Галић више није замјеник директора СИПА, неће имати право на отпремнину

  • Извор: АТВ
  • 23.10.2024. 15:21

Министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Елмедин Конаковић објавио је да Зоран Галић више није замјеник директора СИПА и да неће имати право на отпремнину.

"Зоран Галић више није замјеник директора СИПА-е. Разријешен је са 8.7.2024. године, а закључком Савјета министара БиХ онемогућено му је право за отпремнином или неким другим бенефицијама јер бјегунац којег траже органи гоњења не заслужује бенефиције", објавио је Конаковић на друштвеним мрежама.

Савјет министара је на сједници одржаној 17. октобра затражио да му се достави приједлог за разрјешење Зорана Галића с дужности замјеника директора СИПА.

Достављање приједлога је затражено од Министарства безбједности у сарадњи с Министарством правде и Канцеларијом за законодавство.

Јуче је Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине усвојио иницијативу посланика Наше странке Сабине Ћудић, којом се тражи смјена Зорана Галића.

Подсјећамо, Галић је од 9. јула ове године у бјекству у Хрватској, а у СИПА се води као да је на боловању. Тужилаштво Босне и Херцеговине је 8. августа за њим расписало међународну потјерницу јер се сумњичи за организирани криминал, злоупотребу положаја, примање дара и кријумчарење акцизне робе, у шта спадају дуван, алкохол и гориво.

Тужилаштво терети Галића да је злоупотријебио положај као директор Граничне полиције Босне и Херцеговине, а на тој дужности је био од 2014. до 2023. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Велике битке Другог свјетског рата

    'Велике битке Другог свјетског рата

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.