Директор

Богдановић: Поносан сам на све наставнике и ученике Основне школе "Десанка Максимовић"

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2024. 21:23

Директор Основне школе "Десанка Максимовић" у бањалучком насељу Драгочај Срђан Богдановић истакао је за АТВ да је поносан на све наставнике и ученике ове школе.

"Ове године имамо 450 уписаних ђака који похађају нашу школу, а 60 уписаних првачића што је за 17 више него прошле године. Јако смо срећни због тога што нашу школу уписује све више ученика", рекао је Богдановић.

Он је истакао да је поносан што се чак троје ученика вратило из Њемачке да похађа ову школу.

Богдановић истиче да је јако задовољан наставним кадром.

Сви наставници су верификовани, имамо заступљене све предмете.

"Ја могу бити поносан на своје наставнике, заиста то су једни вриједни стручни људи који брину о нашим ученицима и нашој дјеци", рекао је Богдановић.

Он истиче да је школа обновљена 2018. године захваљујући кабинету предсједника Српске Милорада Додика и српског члана предсједништва Жељке Цвијановић.

"Урадили смо доста тога. У школи од 2019. године постоји стоматолошка амбуланта доступна свим ученицима. Имали смо идеју да дјеца из приградским и сеоских подручја имају доступност стоматолошких услуга и можемо похвалити да смо ми прва приградска стоматолошка амбуланта", рекао је Богдановић.

Он истиче да су родитељи задовољни овом услугом јер не морају водити дјецу у град у стоматолошку амбуланту већ се на лицу мјеста обављају прегледи.

Он истиче да је стоматолошка амбуланта доступна када почне школска година.

Он је истакао да у школи већ дуже вријеме постоји и продужени боравак који ради од 7 до 17 часова.

"То није само чување дјеце, дјеца много тога науче, баве се спортом, уче језике", рекао је Богдановић.

Он је истакао да се у овој школи, између смјена, доступна и школа спорта.

"Дјеца изаберу спорт с којим желе да се баве. Најбитније нам је у школи да се дјеца баве спортом и да свако дијете може изабрати један спорт, да му је доступан и да му новац не представља препреку до тога спорта", рекао је Богдановић.

Он је истакао да је школа "Десанка Максимовић" првак Републике Српске из предмета Српски језик и књижевност.  

"Јако смо поносни на сву нашу дјецу, имамо јако добре ученике, немамо никаквих проблема и насиља у школи. Дјеца су јако добра и да све када ово сагледамо, сигурно имамо будућност", истакао је Богдановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм