Ресорни министар

Будимир: За суфинансирање студентских програма и пројеката 200.000 КМ

  • Извор: СРНА
  • 19.09.2024. 10:26

Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске расписаће конкурс за суфинансирање студентских програма и пројеката за студентске организације у износу од 200.000 КМ, рекао је ресорни министар Жељко Будимир.

Будимир је појаснио да студентски пројекти укључују међународну сарадњу, спортске активности, предавања и све оно што помаже студентском организовању.

Он је рекао да је задовољан како су ови пројекти реализовани током прошле године, те истакао да су организоване и многе научне конференције, скупови и округли столови.

Према његовим ријечима, важно је да студенти заједно са својим наставницима учествују у академском животу, што показује и организовање Студентске научно-стручне конференције која добија међународни карактер.

- Ови млади људи вриједно раде, помажу нам да подижемо студентски стандард и организовање и Министарство је ту заједно са њиховим школским установама да их подржи у тим пројектима - поручио је Будимир за Срну.

Предсједник Уније студената Српске Милан Савић изразио је велику захвалност Министарству за подршку коју пружа студентским организацијама.

Он је рекао да је конкурс за суфинансирање студентских програма и пројеката одлична прилика да све студентске организације у Српској аплицирају са својим идејама.

- Студентске идеје и пројекти биће од велике важности за унапређење студентског стандарда, услова студирања у Српској, како на научним и академским, тако и на друштвеним и културним плановима - оцијенио је Савић.

Потпредсједник Уније студената Српске Ана Сибинчић каже да је ресорно министарство увијек имало слуха за студентске идеје и пројекте.

- Улагање у младе људе је улагање у будућност, јер су млади покретачка снага друштва и главни репрезенти градова и наше Републике - рекла је Сибинчићева.

Она је навела да је један од значајнијих пројеката Студентски научни скуп са више од 200 учесника из Републике Српске и региона, те се на најбољи могући начин представљају и Бањалука и Српска.

- Сљедеће године угостићемо представнике из 44 европске земље у Бањалуци и тиме показати квалитет нашег образовања и студентског живота. Стојимо иза тога да побољшамо студентски стандард и живот студената у нашој Републици - закључила је Сибинчићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)