Pomoć Srbije

Ćorić: Škola u Patkovači dobija novu fiskulturnu salu

  • 31.07.2018. 20:39

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić izjavio je danas da će Područna škola "Jovan Dučić" u Patkovači kod Bijeljine dobiti fiskulturnu salu, zahvaljujući sredstvima od 250 hiljada KM koja su obezbijeđena zalaganjem predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srpske Milorada Dodika.

Ćorić je rekao novinarima da djeca u ovoj školi, koja bilježi konstantan rast broja učenika, nemaju adekvatan prostor za održavanje nastave fizičkog vaspitanja. 

On je podsjetio da je kao šef Kluba odbornika SNSD-a u gradskoj Skupštini u nekoliko navrata pokušao inicirati da grad sam izgradi fiskulturnu salu, ali, kako kaže, nije bilo sredstava da Bijeljina to sama učini. 

"U razgovoru sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom uspjeli smo da iz Fonda koji je dodijeljen Srpskoj za infrastrukturne i projekte obrazovanja od Vlade Srbije dobijemo 250 hiljada KM. Obezbijedićemo ovoj djeci bolje uslove za rad. Mi smo danas dio sistema koji to treba da im omogući", istakao je Ćorić, koji je područnu školu u Patkovači posjetio na poziv Savjeta roditelja i direktora. 

On je naglasio da je najbitnije da svi koji žive u Bijeljini rade u njenom interesu i da ličnim primjerima pokazuju ljubav prema ovom gradu. 

Direktor škole Dejan Vuković rekao je da ovu obrazovnu ustanovu, jednu od rijetkih u Republici Srpskoj u kojoj se iz godine u godinu povećava broj učenika, pohađa 540 đaka raspoređenih u devet razreda. 

"Problem nedostatka učioničkog prostora, a, prije svega, fiskulturne sale, Škola ne može da riješi sama, zbog čega smo tražili pomoć od različitih institucija. Razumijevanja i nije bilo. Zahvaljujući odbornicima bijeljinskog SNSD-a i zalaganjem Nedeljka Ćorića odmah je stiglo obećanje da će problem biti riješen. Sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obezbijeđena su sredstva za izgradnju fiskulturne sale za našu školu", istakao je Vuković. 

On je napomenuo da su sredstva na raspolaganju već od aprila i da je na Gradskoj upravi da izgradi fiskulturnu salu. 

Vuković je zahvalio za ovu značajnu donaciju predsjednicima Srbije i Srpske Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku i pozvao ih da budu gosti ove škole.