Влада саопштила

Црна Гора шаље спасиоце у БиХ

  • Извор: СРНА
  • 06.10.2024. 18:46

Црна Гора упутиће у БиХ тима за трагање и спашавање из рушевина, те за црпљење високог капацитета воде ради пружања помоћи у санирању посљедица катастрофалних поплава, саопштено је из црногорске Владе.

"Тим Црне Горе броји 23 ватрогасца-спасиоца, пет припадника Црвеног крста и четири припадника Директората за заштиту и спашавање", рекао је црногорски министар унутрашњих послова Данило Шарановић.

Одлуку о пружању хуманитарне помоћи БиХ ради санирања посљедица поплава донијела је Влада Црне Горе данас на телефонској сједници на приједлог Министарства унутрашњих послова (МУП).

Зара помаже спасиоцима у Јабланици

Зара помаже спасиоцима у Јабланици

Црногорски тим са собом носи опрему за трагање и спашавање из рушевина и двије пумпе високог капацитета за црпљење воде.

Осим слања тима, Влада је дала сагласност да МУП Црне Горе пружи додатну логистичку подршку у виду неопходне опреме за смјештај и помоћ на терену.

Влада је задужила МУП да преко Механизма ЕУ за цивилну заштиту координише активности на пружању хуманитарне помоћи БиХ.

"Слањем помоћи сусједној и пријатељској БиХ, Црна Гора је још једном доказала свој хумани карактер, а наши спасиоци спремност да се суоче и са најтежим изазовима", рекао је Шарановић.

Хумани људи из Прњавора нуде смјештај онима који су без домова остали у поплавама

Хумани људи из Прњавора нуде смјештај онима који су без домова остали у поплавама

Подсјећају да је Директорат за заштиту и спашавање МУП-а Црне Горе јуче примио захтјев БиХ за помоћ у санирању посљедица поплава које су довеле до великог броја страдалих и несталих особа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.