Професор доктор Дражен Ерић

Доктор Ерић из Фоче отишао у Доху, сада поново на располагању грађанима Српске

  • Извор: АТВ
  • 05.07.2024. 14:06

Професор доктор Дражен Ерић је након завршених студија на Медицинском факултету у Фочи кренуо путем професионалног усавршавања и стигао до Дохе. Сада је на челу установе за пластичну и реконструктивну хирургију у Дохи, али без обзира на свјетски успјех његово знање и умијеће биће доступно и становницима Српске.

У разговору за АТВ Ерић је рекао да је током средње школе одлучио да упише Медицински факултет те га је и уписао 1996. године.

„Тада сам имао велику част да ме декан и оснивач Медицинског факултета професор Бориша Старовић изабере мене као асистента у операционој сали и самим тим је он мени пренио љубав према пластичној хирургији и цијели мој живот је након првог сусрета са њим везан за пластичну и реконструктивну хирургију. Била ми је вила част и задовољство што сам радио са тим човјеком и да је могао да пренесе сву енергију“, изјавио је Ерић за АТВ.

Након смрти професора Старовића 2005. године, Ерић је чак размишљао да напусти пластичну хирургију јер више није имао свог ментора и учитеља. Међутим, одлучио је да ипак крене даље те је и 2013. године докторирао реконструктивне хирургије поткољенице, што му је омогућило да ради као пластични и реконструктивни хирург у Болници у Фочи. Ту је радио све до 2018. године када се преселио у Катар.

„Тај период је мени био много захтијеван, био сам сам, радио сам врло комплексне и компликоване операционе захвате и као млади специјалиста пун ентузијазма, пун жеље да помогнем свом народу, успјели смо да радимо чак и реплантације шаке, прстију, и да радимо реконструкције зида грудног коша. Универзитетска болница Фоча није велика институција, али ја сам хтио, као млади љекар, да то све урадим и успјешно сам урадио“, рекао је Ерић.

Овај успјешни доктор поново је у Републици Српској гдје је након седам година први пут имао прилику да изврши операцију у нашој земљи, односно у УКЦ-у Српске, а преко једног пројекта Министарства за људска права и избјеглице БиХ

„Сада сам се са професором Ђајићем договорио да направимо сарадњу и да будем стални консултант у УКЦ- Српске а вјероватно и на Медицинском факултету у Бањалуци. мени би била велика част да сво то своје знање пренесем и студентима и колегама специјализантима, а имао сам прилику и да одржим предавање да колеге виде чиме се ја бавим“, рекао је Ерић за АТВ.

Разговор за доктором Ерићем можете погледати у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?