I 29 godina nakon masakra, živa su sjećanja

Godišnjica stradanja Srba u naselju Grbavica

  • Извор: АТВ
  • 08.03.2022. 19:24

I 29 godina nakon masakra, živa su sjećanja. Sloboda srpskog naroda na ovom području tražila je mnoge žrtve, poručeno je sa pomena.

"Sve ono što su oni radili, kada su te ljude žive zarobili snimali su sa dvije kamere. I to je …došli smo do tih snimaka i to je u Tužilaštvu u Sarajevu. Od tih zločinaca koji su to činili samo su trojica živi, i njima se sudi", kaže Jovan Pudić, predsjednik Odbora porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske u Brčkom.

Moramo se sjećati žrtava ali i preispitati odnos pravosudnih  institucija BiH u ovom slučaju, poručeno je iz Brčkog. 

"Da li i Srbi mogu računati da su ravnopravni u ovoj državi i da grade BiH na osnovama kako je to predvidio Dejtonski sporazum. Nažalost pravosudne institucije BiH su pale do sada na tom zadatku", kaže Siniša Milić, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta.

Narod ovdje nije imao izbora, kaže ministar boračko invalidske zaštite. Iz brčanske Grbavice najviše je Srba stradalo. 

"Ovdje u Grbavici, maloj mjesnoj zajednici 42 naša saborca su položila život za otadžbinu. Oni su svojom žrtvom spriječili da se dogode mnogo veće žrtve", kaže Duško Milunović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Ovo je jedan od najtragičnijih ratnih zločina koji su se desili za vrijeme otadžbinskog rata, čulo se u Brčkom. Pravde nema ni nakon 29 godina. 

Тагови:
  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм