''Досије''

Како су бањалучки полицајци спасили жену: ''Она је хистерисала, бацала се, вриштала''

  • Извор: АТВ
  • 09.10.2024. 07:07

Полиција је још једном показала херојство на дјелу. Овај пут припадници станице за интервенције ПУ Бањалука. Добили су пријаву да је након насиља у породици, жена истрчала из стана, пријетећи да ће скочити са моста. Одмах су кренули да је траже и спријече оно најгоре. Није то било ни мало лако. Обишли су све мостове и обалу Врбаса.

"Сат времена је трајала та потрага гдје, да ли је жива, да ли ово, да ли је оно нико није имао никакве информације, ми кад смо запримили пријаву кренули смо од Градског моста обишли смо дуж Врбаса до Ребровца, ишли смо и пјешке и аутима се чекали. Кружили смо и са једне и са друге стране и пјешке смо обишли и у међувремену се појавила на мосту ту“, рекао је Никола Станојевић из Полицијске станице за интервенције Полицијске управе Бањалука.

Још једна дојава је стигла. Жена је примијећена на мосту Венеција. Патрола се налазила у близини, одмах су се запутили ка тамо. Затекли су је тешком психичком стању. Било каква комуникација са њом била је готово немогућа.

"На сву срећу били смо у самој близини у улици Степе Степановића, овдје и одмах смо под звучном и свјетлосном сигнализацијом стигли на мјесто и потврдили наводе пријаве. Видјели смо окупљене грађане и лице које је било растресено и у хистеричном стању и приликом нашег доласка лице је почело још више да хистерише, да вришти да се баца, да ли је то била реакција на наш долазак, и поново је кренула преко ограде, већ је била пребацила ногу преко ограде без размишљања ја и тројица колега ухватили смо лице за ноге и руке и успјели смо да је отргнемо од ограде и да је вратимо на безбједно. Покушали смо ступити у комуникацију али лице је причало неповезано, покушали смо неком психолошком причом да смиримо лице нисмо баш успијевали у томе те смо обавијестили наше колеге из дежурне службе да позову хитну и само за пар минута су се нашли на лицу мјеста и успјели помоћи да лице спроведемо на клинику за психијатрију“, прича Срђан Пејић из Полицијске станице за интервенције ПУ Бањалука.

Све детаље овог случаја доносимо у Досијеу:

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.