Директор АТВ-а

Кевац: Санкцијама желе угасити АТВ!

  • Извор: АТВ
  • 27.06.2024. 09:12

Циљ санкција које су САД увеле јесте да се угаси АТВ, све друго што наведу као разлог је лаж, рекао је директор АТВ-а Срђан Кевац, гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

- Циљ је да се ми угасимо, то је тако. Ни криви ни дужни нашли смо се на некој "листи". Ко прави те листе, ко одлучује о томе? - упитао је Кевац.

Посљедице

Истакао је да су посљедице огромне, те да се не могу измјерити.

- Требамо спасити основно, а то су људска права. Имамо 166 радника на АТВ-у који су већ дуже вријеме изложени овоме. Нагађамо да некоме сметамо, можда смо превише своји, што њима не одговара - додао је Кевац.

- Та дубина, коју ове санкције погађају, практично нема ни граница. Не задржава се у компанији, него се шири на људе који су повезани, на породице тих људи. То су људске судбине. Имамо примјер нашег радника Славише, који тренутно трпи велику штету јер не може добити кредит за стан. Имамо примјер колеге из Проинтера који долази у искушење да напусти ову земљу и да оде да ради негдје друго - истакао је Кевац.

Задржати раднике

Кевац је додао да у оваквим ситуацијама, треба се наћи модел како задржати раднике, јер је ту доста квалификованих, вриједних и паметних људи, који као такви, могу олако доћи до другог посла.

- Видјели смо много примјера, квалификованих, паметних људи, који свакодневно долазе у такве изазове, да можда размишљају и о напуштању тих фирми, што је проблем - навео је Кевац.

Истиче да су се санкције и када су у питању и маркетинг куће, одразиле на АТВ.

- Нажалост и прије санкција, а и одмах након тога, сви буџети маркетиншких агенција који се односе на АТВ су поништени. Можда су неке компаније хтјеле да их ми промовишемо, али због да се тако изразим, лоше рекламе, нису - додаје Кевац.

Директор АТВ-а  је рекао да ће се наша медијска кућа, на сваки могући, законом дозвољени начин, борити да опстане и да испуни очекивања која гледаоци имају.

Пословање под санкцијама веома изазовно

- Оно што је за друге сасвим нормално, од посједовања програмског садржаја до банковних рачуна, нама је изазов, али понос је бити на челу компаније коју представљају људи који раде у оваквим условима, неправедним условима. Неправедно је то да се сломи све на професионалцима, дубина ових санкција је таква. Они су нам чак рекли да је то уперено против менаџмента, не против новинара. Пријетње затварањем рачуна, немају граница, оне се шире на људе који су повезани, њихове породице, што је бесмислено - каже Кевац.

Пратите нас и путем Вибера