Цијене

Колико је новца потребно издвојити за славску трпезу?

  • Извор: АТВ
  • 14.11.2023. 06:58

У току сезоне слава, пред грађанима је важно питање - колико издвојити за славску трпезу. За печење грађани ће издвојити 20 марака по килограму прасетине, док цијене свињског меса износе преко 12 марака по килограму - кажу месари.

Поред припремања славске трпезе, предстоји и Божићни пост који почиње 27. новембра.

Током поста, једна од незаобилазних намирница је и рибље месо.

Најскупље месо је лосос чији килограм кошта 54 марке, те месо од туне која износи 38 марака по килограму. Нешто повољније су цијене ослића и ријечних риба. 

Више цијене свињског и рибљег меса грађанима не пада лако. Док се неки одлучују да смање количину куповине тих намирница, други не жале ни посљедњу марку.  

Период слава вријеме је када се породице и њихови пријатељи окупљају да обиљеже породичну традицију. Уколико славска трпеза и буде скромнија у поређењу са претходним годинама, оно чега не треба да мањка су љубав и слога. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: