Цијене

Колико је новца потребно издвојити за славску трпезу?

  • Извор: АТВ
  • 14.11.2023. 06:58

У току сезоне слава, пред грађанима је важно питање - колико издвојити за славску трпезу. За печење грађани ће издвојити 20 марака по килограму прасетине, док цијене свињског меса износе преко 12 марака по килограму - кажу месари.

Поред припремања славске трпезе, предстоји и Божићни пост који почиње 27. новембра.

Током поста, једна од незаобилазних намирница је и рибље месо.

Најскупље месо је лосос чији килограм кошта 54 марке, те месо од туне која износи 38 марака по килограму. Нешто повољније су цијене ослића и ријечних риба. 

Више цијене свињског и рибљег меса грађанима не пада лако. Док се неки одлучују да смање количину куповине тих намирница, други не жале ни посљедњу марку.  

Период слава вријеме је када се породице и њихови пријатељи окупљају да обиљеже породичну традицију. Уколико славска трпеза и буде скромнија у поређењу са претходним годинама, оно чега не треба да мањка су љубав и слога. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Кето кухињица

    Здрави, брзи и занимљиви рецепти чекају на вас.

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.

  • 17:50 Тајне Музеја

    ' ‘Аутроска емисија културног радника и писца Ене Митровске која открива културну, умјетничку и историјску баштину, упознаће вас са занимљивим артефактима, збиркама, легатима и осталим историјским предметима у музејима широм Српске.

  • 18:20 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    '''Иако у сталној борби за превласт, два салона прате игру преживљавања, но када Божица одлучи да се потпуно модернизује и почне да шиша и господу, креће битка до истребљења у којој нико неће бирати средства.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести