Букирање

Лакше у Паризу него у Бањалуци: Јесте ли закаснили за новогодишњи смјештај?

  • Извор: БЛ портал
  • 11.10.2024. 10:19

Звала сам неколико хотела и провјеравала на познатим платформама станове на дан и не могу да пронађем смјештај за Нову годину у Бањалуци. Или нема више слободних соба у хотелима или ми одбијају резервацију, пожалила се за БЛ портал Бањалучанка Драгана која ових дана упорно покушава пронаћи смјештај за своје пријатеље који новогодишње празнике желе да проведу у Бањалуци.

Или нема више слободних соба у хотелима или ми одбијају резервацију, пожалила се за БЛ портал Бањалучанка Драгана која ових дана упорно покушава пронаћи смјештај за своје пријатеље који новогодишње празнике желе да проведу у Бањалуци.

Поред тога што је много мјеста већ заузето, каже да су јој у појединим хотелима, као разлог због кога не може резервисати смјештај, навели да тренутно још утврђују цијену, а слична ситуација је и код неких станодаваца који, како каже, још “утврђују пазар” и не желе да дају понуду.

„За један апартман у центру града, у Јеврејској улици, за три ноћења од 31. децембра до 3. јануара траже 600 евра. У истој згради, други станодавац код којег су цијене нешто повољније, рекао ми је да уопште не жели да изда стан за само три ноћи, јер му је то мало. Трећи, ван центра града, још не може да ми каже цијену”, прича Драгана.

Трагом њене приче, екипа БЛ портала провјерила је како стоје ствари са смјештајем за Нову годину. Цијене апартмана наравно зависе од локације, величине и опремљености, а на Букингу тренутно их у понуди има већи број. Ипак, уколико укуцате термин од, рецимо, 30. децембра до 2. јануара, платформа ће вас обавијестити да је 90 одсто смјештаја већ заузето. Цијене варирају од 300  марака, за колико се могу изнајмити углавном викендице ван града, па до хиљаду и по и двије хиљаде марака, колико траже станодавци иоле ближи центру Бањалуке.

Сви станови који се тренутно налазе у понуди на овој апликацији доступни су за резервацију, а од станодавца зависи да ли је резервација аутоматска или се мора сачекати њихово одобрење и у том случају могуће је и да одбију госте. Управо то догодило се нашој саговорници, али на другој платформи.

“Стан је уредно оглашен и расположив за датуме које сам тражила. Цијена ми је била прихватљива, али кад сам затражила резервацију обавијестили су ме да станодавац још није сигуран да ли ће издавати стан за празнике или не. То ми се заиста никад није догодило, иако познате платформе често користим за резервацију смјештаја и у иностранству и све завршим за пола сата. Крајем августа била сам у Паризу, за који сам, без проблема, смјештај резервисала још у марту”, каже Драгана.

Највећи хотели имају још мало слободних соба

Неки хотели у граду давно су утврдили новогодишње цијене и већ распродали све собе и апартмане током празника. Тако слободних мјеста више нема у хотелима Палас и Кортјард бај Мериот.

За разлику од њих, у хотелу Босна још можете пронаћи смјештај, иако је велики број соба већ заузет. Једнокреветна соба са доручком за новогодишњу ноћ кошта 170 марака, док је за двокреветну собу потребно издвојити 235 марака. Уколико желите смјештај за двије ноћи, једнокреветну собу ћете платити 131 марку по ноћењу, а двокреветну 182 марке.

Они који пожуре, собу још могу да резервишу и у хотелу Јелена, по цијени од 165 марака за једнокреветну и 232 КМ за двокреветну собу, а у обе опције укључен је и доручак.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: