Приједор

Манастир Милошевац обиљежио славу Покров пресвете Богородице

  • Извор: АТВ
  • 14.10.2024. 19:09

Велики број вјерника окупио се данас око манастира Милошевац у Приједору како би присуствовао обиљежавању славе овог храма, Покрова пресвете Богородице. Велики је ово дан за све нас, кажу мјештани овог краја.

Овај велики празник прославља се по трећи пут као главна слава и то се чини од када је ова светиња трудом, радом и љубављу васкрсла испод мученичке поткозарске земље, поручио је епископ Марчански Сава. Он је истакао и да обнављајући светиње, уједно обнављамо и сами себе. 

- С тога смо сигурни да сав народ који се сабира под плодовима овог светог манастира, али и под плодовима других манастира који су у нашем крају обновљени носи благослов на себи и да господ прати људе које жели да их прими и да их чува - истиче епископ Марчански, Сава.

И предсједник Републике Српске, Милорад Додик присуствовао је данас обиљежавању славе манастира Милошевац. Дошао је, каже, да подржи напоре нашег владике Јефрема и епископа Марчанског Саве да наставе своју мисију коју врше тако предано. 

- А то је да пропагирају нашу вјеру и да оно што чине граде овакве објекте манастирске и црквене и поносан сам што у вријеме док сам на власти пребројао да је око 1000 цркава обновљено и изграђено - изјавио је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Манастир Милошевац обновљен је не само на понос Приједора, него и цијеле Републике Српске, поручено је из Приједора. 

- Шаљемо поруку млађим генерацијама да управо они знају да је на овом мјесту некада био давно манастир и на сваком мјесту гдје је био црквени објекат успјели смо уз нашег владику да поново изградимо и обновимо наше цркве и манастире - каже Слободан Јавор, градоначелник Приједора.

Обнова манастира Милошевац почела је у августу 2018. године.

Прву свету архијерејску литургију у Милошевцу служио је Његова светост патријарх српски Порфирије 2021. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм