Трећи мај

Међународни дан слободе медија

  • Извор: АТВ
  • 03.05.2024. 19:09

Слобода медија, слобода говора и право на мишљење су стубови демократије сваког друштва. У Удружењу новинара Републике Српске кажу да са пажњом прате стање медија у Републици Српској, и да би требало заштитити домаће медије.

Другим ријечима, направити јасну разлику од оних који свој новац зарађују радом од оних који се финансирају из страних извора. 

Република Српска, као демократско друштво, створила је услове за рад свих медија. Међутим, ту слику нарушавају САД, које су нашој медијској кући увеле санкције прије нешто више од двије године, не наводећи конкретне разлоге за такве кораке.

Ипак, ни такви неоколонијалистички притисци на слободу изражавања неће спријечити АТВ да ради као и до сада, свидјело се то некоме или не. 

Нису Американци једини који су вршили притисак на рад наше медијске куће. У јануару је, ни мање ни више, главној и одговорној уредници Милијани Кос писао британски амбасадор у БиХ, истичући да је "забринут" због начина како смо извјештавали о америчким санкцијама маркетинг агенцији "Маниа". 

Одговор је брзо и добио, као и што поручујемо данас на међународни на слободе медија, свима који би да ту слободу уруше – наставићемо са својим извјештавањем, објективно и истинито!  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: