СПЦ

Молитва за здравље из манастира Тумане: Вјерује се да ове ријечи дају благостање

  • Извор: Жена Блиц
  • 25.09.2024. 21:05

Манастир Тумане код Голупца из године у годину походи све више вјерника који се у потрази за изљечењем моле туманским исцјељитељима – Светом Зосиму и Светом Јакову.

Манастир Тумане је светиња стара преко 630 година, зову га и Ђердапским Острогом. За манастир Тумане везују се двије молитве за здравље туманским чудотворцима.

Прва молитва преподобним оцима, туманским чудотворцима, Зосими и Јакову

Преподобни и богоносни оци наши Зосиме и Јакове, животом својим на земљи посвједочили сте Христа. Одричући се од привремених блага, наслиједили сте вјечна.

Тајном богомислија освештали сте себе. Слободом својом изабрали сте Царство Божије, ради кога претрпјесте све недаће живота. Стекавши смјелост, као пријатељ Господњи и сажитељи светих у Рају, и нас недостојне спомените, да у дану вјечног суда, са посљедњима обретемо милост Божију.

И у вријеме земнога бивствовања нашег, научите нас примјером светим, како да правилно исповиједамо истинитога Бога и живимо како је угодно у Њему, славећи га у Тројици, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увијек и у вијекове вијекова. Амин.

Друга молитва преподобним оцима, туманским чудотворцима, Зосиму и Јакову

О чудесни и богоносни оци наши Зосиме и Јакове, молитвено заступите све оне који вам притичу са љубављу, знајући да сте стекли смјелост пред Богом.

Не отпустите без утјехе, никога од малих Христових слугу, који вам вапе, страдањима и болестима многим опхрвани. Дарујте им по благодати којом вас укријепи Господ, да утјешени и охрабрени дођу до познања истине и постану удионици стада одабранога.

Да утјеловљени у светим тајнама заједници Цркве, наслиједе вјечна добра и наслађују се гледањем лица Божијега, славећи и у вријеме земнога живота, Бога у Тројици, Оца и Сина и Светога дуга, сада и увијек и у вијекове вијекова. Амин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм