Дугачак више од два метра

Небојша Шарић из Српца уловио сома тешког 67 килограма! (ФОТО)

  • Извор: Глас Српске
  • 08.10.2024. 07:19

Страствени риболовац Небојша Шарић из Каоца код Српца показао је да је прави мајстор у лову на сома упецавши у Сави након два сата борбе капиталца тешког 67 килограма и дугачког 205 центиметара.

Да се ради о грдосији каква се ријетко виђа, потврдио је и сам Небојша који се пецањем бави дуже од три деценије и ово му је, како каже, највећи улов до сада.

- Хватао сам до сада више сомова тешких од 15 до 20 килограма, па чак и више од 30 килограма, али овај је убједљиво највећи. Знао сам да у Сави има оваквих капиталних примјерака и вјеровао сам да ће доћи тренутак када ће се један од њих закачити и на моју удицу - узбуђено прича Небојша.

Сома је уловио на удици властите израде “главињара” на штапу марке “Даиња Прореџ” 2,4 метра лт 4000Д-Ц, тб 30 до 70 грама, уз шпагу “Ангрyфисх” 0,14.

- Био сам ових дана на Сави са колегом Далибором Шаулом са којим најчешће прекраћујем вријеме на Сави и Врбасу и пецали смо из чамца. Тек што смо се усидрили, на првом забачају је сом узео “главињару”. Откачили смо сидро од чамца и кренули за рибом. Послије сат времена вожње и маневрисања, чак два километра низводно од мјеста на којем се закачила, привукли смо је, закачили куком и убацили у чамац - каже Небојша.

Многе капиталце до сада је продао без проблема, а сигурно је да ће се и за овог лако наћи купац, али није искључено, како каже, да се нађе и на његовој трпези.

- Сомови су ми ужа специјалност, али ловио сам и крупније примјерке смуђа, буцова и других риба, а са некима од њих сам освајао награде на такмичењима у Србији - каже Небојша.

Дугогодишњи је члан Риболовачког удружења “Бистро” из Српца у којем обавља дужност потпредсједника Скупштине удружења.

Истиче да Србац има богате водне ресурсе које је потребно чувати, пише Глас.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)