Српска и ФБиХ

Од 1. новембра обавезна зимска опрема на аутомобилима; Скупље цијене гума

  • Извор: РТРС
  • 26.10.2024. 20:19

Од 1. новембра у Српској и Федерацији законски је обавезна зимска опрема на аутомобилима. Због тога ових дана продавци гума и вулканизери имају највише посла. У току је замјена љетних гума зимским.

Велики број возача чека посљедњи час да замијени љетне гуме зимским. Међутим, савјесни то свакако чине на вријеме. Ове године и цијене гума су скупље у односу на прошлу годину.

- Баш сам дошао да купим гуме. 17-ке гуме око 180 КМ ако ћемо Савине, 300 ако ћемо Мишелинке, за гуме у просјеку треба издвојити од 600 до 1.000 КМ, али сигурност је најбитнија - сматра Душко Топић, возач.

И за замјену пнеуматика, мораћете издвојити нешто више новца него лани. Цијене услуге вулканизера су од 60 до 200 марака у зависности од величине гума.

- Има гужве, сад сезона кренула, иде сезона гума, зимска највише, гужве има - каже Младен Нуждић, вулканизер.

Препорука је посједовање два сета гума - љетње и зимске.

- Зимске гуме су меканије и имају много боље кочење и на мокрој цести и на снијегу, самим тим сигурност возача се повећава. Љетне гуме су клизаве и возачи би добро требало да гледају да имају зимске гуме са ознаком М+С и пахуљицом - рекао је Невен Домазет трговац.

За непосједовање зимске опреме предвиђене су новчане казне, а међу мјерама је и искључивање возила из саобраћаја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм