Братунац

Огласило се Министарство здравља о случају претучене докторице: Нема оправдања, починиоца казнити

  • Извор: АТВ
  • 17.10.2024. 11:10

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске најоштрије је осудило напад који се десио на докторицу Снежану Стојановић запослену у Дому здравља Братунац, те очекују да се починилац казни у складу са законом.

Истичу да не постоји ниједно оправдање за било коју врсту напада - вербалног или физичког, а које су неки здравствени радници доживјели.

Из Министарства здравља су подсјетили да да је докторица хоспитализована у Болници Зворник. Знак подршке својој колегиници су указали и здравствени радници Дома здравља Братунац.

„Уважавајући да сваки грађанин има право на здравствену заштиту уз поштовање највишег стандарда људских права, као и физички и психички интегритет и безбједност своје личности, напомињемо да и здравствени радници у обављању свог посла морају да од пацијената и њихових породица добију исти ниво поштовања, своје радно мјесто сматрају сигурним“, истакли су из Министарства.

Претучена докторица Дома здравља у Братунцу

Претучена докторица Дома здравља у Братунцу

Додају да здравствени радници раде тежак и одговоран посао збрињавања пацијената, очувања њиховог здравља и спасавања живота, а грађани у здравствене установе долазе како би добили неопходну здравствену заштиту. 

„И у овом, као и у сваком сличном случају, апелујемо на поштовање закона и прописа у циљу заштите сваког појединца и његовог личног интегритета и професионалног рада“, кажу из ресорног Министарства.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске у сталном је контакту са Домом здравља Братунац и Болницом Зворник гдје се повређена докторка налази на лијечењу. 

„Повријеђеној докторици Стојановић желимо брз опоравак од задобијених повреда и претрпљеног стреса, у нади да се овакви инциденти неће дешавати“, закључују у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''Бизнис клуб (Р)

  • 12:55 Гола наука (Р)

    ' Гола наука (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.