Obilježena krsna slava Vojske RS

Oni koji su dali živote za slobodu srpskog naroda ne smiju biti zaboravljeni

  • 28.06.2019. 19:11

Oni koji su svoje živote dali za slobodu srpskog naroda i stvaranje Republike Srpske, ne smiju biti zaboravljeni. Dugujemo onima koji su ugradili svoje živote u temelje otadžbine da jačamo i razvijamo Republiku Srpsku, tvrdi predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

“Kako se sjećamo svih onih koji su je stvarali, koji su je branili, isto tako moramo da znamo da će naše najvažnije, da tako kažem, bitke u budućnosti biti one koje ćemo morati ostvarivati na polju obrazovanja, zapošljavanja, razvoja Republike Srpske, ali to će biti taj dug koji ćemo mi pokazati prema onima koji su svoje živote dali za odbranu slobode koju mi danas uživamo", kaže Željka Cvijanović.

Da je zadatak Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka da njeguje tradiciju Vojske Republike Srpske, kaže komandant Milan Radojčić. Iz republičke Boračke organizacije kažu, Srbi su sudbinski vezani za Vidovdan. Značajni događaji u istoriji srpskog naroda su se dešavali upravo na današnji dan.

“To je dan i sjećanja, i pamćenja, i opomene, i stradanja, i hrabrosti i patriotizma. Mislim da nema praznika koji ima više simbolike", ističe Milomir Savčić, predsjednik BORS-a.

“Jedna Vojska koja je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu uspješno izvršila sve svoje postavljene zadatke u vrlo teškim uslovima", kaže Milan Radojčić, komadant Trećeg pješadijskog Republika Srpskoj puta OS BiH.

Vojnicima je slavu čestitao i vojni episkop u Oružanim snagama BiH. Ne smijemo zaboraviti vojnike koji su dali živote za našu vjeru, otadžbinu, utkali u našu budućnost, u kuću naše slobode – Republiku Srpsku, poručio je episkop Sergije.

Тагови:
  • 12:20 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.