Православље

Отац Гојко објаснио како се ријешити гријеха предака

  • 14.10.2024. 18:37

Ако једној породици не иде добро, одмах се сумња на гријех предака који члановима не дозвољава да напредују. Колико у томе има истине и како се "ријешити" овог терета саветује отац Гојко Перовић.

Гријех предака је нешто у шта Срби дубоко вјерују. Прадједовски, рецимо, вјерује се у неким дијеловима земље, може да задеси и десето кољено. Због тога многи трагају за рјешењем које гласи: Како се ријешити гријеха предака?

"То не би требало да нас оптерећује. Ако нешто и постоји, то сам Бог зна. Наша вјера каже да ми не испаштамо гријехе предака. Ко год се крстио, свак се родио за нови живот. Све пређашње што је било, кроз гене и кроз крв – у води крштења се пере. Тако да нико не може и не треба да оптерећује свој живот у том смислу. Али сада да ли постоји нешто као благослов или као проклетство на некој породици, то је само питање Божје воље и ту ствар онда никако не можемо исправити", испричао је отац Гојко и додао:

"Шта можемо да урадимо, можемо да живимо побожно. Јеванђељски гледано – наш живот почиње са крштењем и ми од тада живимо потпуно нови живот. Питање је да ли човјек може сам да брине о себи и породици, а не да поправља самостално неку Божју намјеру – то је немогуће. Како је Бог донио неки благослов или казну, тако ће једним махом и да је односе. Оно што се од овог покољења очекује је да живи црквено, да се не одваја од Бога и да сву своју наду полаже у Бога. Љубав према ближњима, љубав према Богу и ако то испунимо, ми смо пред Богом уради све што смо требали", закључио је отац Гојско, преноси Србија данас.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм