Злоупотреба

Отац Предраг Поповић на удару превараната

  • Извор: Телеграф
  • 03.01.2024. 09:18

Отац Предраг Поповић нашао се на мети превараната који су путем друштвене мреже Фејсбук искористили његово име и фотографију промовишући лијекове против паразита.

Наиме, како је отац Предраг објаснио њему људи данима шаљу поруке да он рекламира лијекове против паразита.

- Занимљиво је да сам такође добио прегршт порука гдје ме људи осуђују (међу њима и неки свештеници) што рекламирам те "лијекове" а свако са мало очију и мозга може видјети да се ради о злоупотреби". Наиме постоје програми који на основу алгоритама узимају ликове и имена познатих личности и тако са лажних налога монтажом рекламирају глупости. Ова врста "пецања" је нешто најраспрострањеније на интернету - написао је отац.

Како додаје, нека особа путем Фејсбука представља се као он, али му мотив овога није познат.

На Фејсбуку је нека особа направила мој лажни профил ставили су моју слику, име и презиме и представили се као ја. Са свим информацијама. То је крађа идентитета, лажно представљање, обмана, злоупотреба, искоришћавање других итд. То је посебно питање! Ко су ти што пласирају такве лажи и који им је мотив?! Будите обазриви! А да, такве лажне налоге и вијести пријављујте. Ја имам своје званичне налоге које пратите, све остало су злоупотребе - објаснио је.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: