Свесрпски сабор

Патријарх Порфирије: Сабирамо се не против некога, него да будемо оно што јесмо

  • Извор: АТВ
  • 08.06.2024. 13:17

Патријарх српски Порфирије поручио је данас да се не сабирамо против било кога, него за то да будемо оно што јесмо.

"Сваки народ има свој печат, идентитет. Идентитет је духовна категорија. У зависности од тога, зависиће све остало. Свака друга врста идентитета. Наш духовни идентитет од Светога Саве који је родоначелник у духовном смислу нашег рода, је запечаћен Христом, православном вјером и јеванђелским вриједностима. Од тада је наш народ јединствен.

Све ово што су моји претходници рекли, подвлачећи значај економије без које нема сигурности и безбједности, додао бих још један једнако важан фактор - духовни идентитет. Веома је важно да будемо оно што јесмо. Може бити да можемо обезбиједити све спољашње, али ако нас нема, онда је то празна орахова љуска.

као и сваки народ имамо право да се сабирамо. Не само да можемо, него имамо обавезу, ако желимо да нас има и да нас буде. Из тог разлога се сабирамо не против било кога, него за то да будемо оно што јесмо. Сабирамо се да дарове које смо добили од Бога, да их умножимо. Да бисмо без страха и комплекса знајући ко смо и шта смо, ступали у креативан и плодотворан дијалог са свима који су око нас и са нама", поручио је Патријарх.

Пратите нас и путем Вибера

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм