Роба из Кине

Помама за јефтиним стварима - Тему пуни поште у Српској

  • Извор: АТВ
  • 26.10.2024. 19:04

Популарни Тему, је апликација са јефтином робом од игле до локомотиве, која стиже најчешће директно из Кине. Цијене су, на први поглед ниске, самим тим и примамљиве, уз назначене велике попусте.

Већина пакета пролази царинску контролу без додатних трошкова, посебно ако је укупна вриједност наруџбе мања од 50 евра. 

Тренд раста броја поруџбина тек ће се наставити у наредном периоду. 

- Поште већ имају проблема, већ су неке тестне пошиљке кренуле из Темуа, из Кине према Босни и већ се неких десетак дана дешава да пристижу пошиљке Темуа. Нису то још те количине које су за очекивати, а већ се стварају проблеми на терену и поште нису у могућности да испоруче количине у роковима који су нормални за брзе поште - каже Маринко Томић, генерални директор брзе поште "Еуроекспрес".

Једну ствар никада не наручујте са Темуа - Опасно је!

Једну ствар никада не наручујте са Темуа - Опасно је!

Помама за Темуом довела је и до појаве лажне апликације на коју је упозорио и МУП Републике Српске.

На њој се прикупљају подаци о платним картицама и другим личним подацима корисника. Грађани могу да се заштите тако што ће преузимати апликације само са званичних извора, али провјерити и име издавача.

Опрез: Појавила се лажна ”Тему” апликација која краде податке о картицама!

Опрез: Појавила се лажна ”Тему” апликација која краде податке о картицама!

- Да обрате пажњу да се накнадно код Темуа никад ништа не плаћа, да поште никад ништа не плаћају додатно или шаљу неке линкове на основу којих траже додатну наплату, уплату или податке са картице и такве ствари. Дакле, веома опрезан бити, накнадно, поготово, давати неке додатне информације, јер то није пракса - додаје Томић.

Тему добија конкуренцију: Гигант отвара јефтину онлајн продавницу?

Тему добија конкуренцију: Гигант отвара јефтину онлајн продавницу?

Тему ће учинити да будете неодлучни, зато треба обратити пажњу да наручене ствари не држите предуго у корпи, јер се износ куповине непримјетно повећава. Бесплатна достава траје од шест до 14 радних дана, а нежељену робу може се вратити у року од 90 дана уз потпуни поврат новца. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Европске микродржаве

    У документарном програму Европске микродржаве овај пут доносимо нешто више информација о држави Андори.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм