Огроман значај

Потписан меморандум о сарадњи УКЦ Српске и кинеске провинције Гансу

  • 24.09.2024. 16:45

Седмочлана делагација кинеске провинције Гансу, предвођена вицегувернером, посјетила је Универзитетски клинички центар Републике Српске. Потписан је меморандум о сарадњи између највеће болнице у овој кинеској провинцији и УКЦ-а. Огроман је значај посјете кинеске делегације, чији ће потписани споразум донијети вишеструку корист - од размјене кадрова до усавршавања, кажу у УКЦ-у Српске.

- Више пута смо до сада показали колико стремимо струци, науци а кад у све то споменете Кину онда је јасно да је то нешто што може омогућити изузетне помаке нашој установи и у струци, науци, усавршавању кадрова и долазак кинеских стручњака у нашу установу - рекао је Слобан Хајдер, помоћник директора УКЦ-а Републике Српске.

Џоу Шен, директор главне Болнице у кинеској провинцији Ганцу, каже да би видови сарадње могли бити на вишђе поља.

- Оно што је нама посебно занимљиво је интересовање које постоји не само за сарадњу у области западне медицине већ и наше традиционалне кинеске медицине. Могла би постојати једна пракса размјене између традиционалних медицина наше двије земље - поручио је Џоу Шен.

Ранко Шкрбић, декан Медицинског факултета Бањалука, каже да је ово само наставак сарадње.

- Оквирни споразум о сарадњи између двије болнице које подразумијева разјкену кадрова, едукацију, учешће у заједничким пројектима, а све у склопу "Један појас један пут" који је предсједник Кине најавио и у склопу које је један пројекат Станари и Аутопутеви - нагласио је Шкрбић.

Синиша Берјан, амбасадор БиХ у Кини, истиче да слиједи још важних састанака.

- И сутра је најважнији дан- састанак са предсједником Републике Српске и потписивање споразума о сарадњи између Републике Српске и Гансу провинције - каже Берјан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?