Са тржишта БиХ

Повлачи се паштета Аргета

  • Извор: АТВ
  • 22.10.2024. 15:33

Са тржишта БиХ повлачи се "Аргета кокошија паштета" у паковању од 114 грама зато што за серију производа постоји могућност напуханих доза, те је продаја производа из ове серије заустављена.

Ријеч је о серији 0300028498, чији је рок употребе 10. септембар 2027. године.

Потрошачи се обавјештавају да производе са наведеним бројем серије не конзумирају, посебно ако препознају знакове напуханости амбалаже, објавила је Агенција за безбједност хране БиХ коју је компанија "Атлантик Аргета" Сарајево обавијестила о повлачењу производа.

Из Агенције наводе да у складу са Законом о храни, ако је амбалажа хране неприкладна или оштећена тако да су могуће микробиолошке и хемијске промјене хране у границама већим од дозвољених, храна се сматра неприкладном за људску употребу.

У складу са овим законом, потребно је обезбиједити да храна задовољава одредбе прописа о храни релевантних за њихове дјелатности као и надзирати поштовање прописа.

Ако субјекат у пословању са храном зна или оправдано сумња да храна коју је увезао, произвео, прерадио, ставио на тржиште или дистрибуисао, не задовољава захтјеве здравствене исправности, дужан је одмах спријечити стављање хране на тржиште, односно у случајевима када производ није више под његовом непосредном контролом о томе одмах обавијестити надлежне органе, напомињу из Агенције.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.