Најбоља зимница је она - домаћа. Када се прави од срца и од квалитетних производа. Управо такву, праве и Бањалучани с којима смо разговарали. Дошли су на Тржницу да би већ унапријед било све спремно, када је у питању воће и поврће. Неки од њих имају и домаће производе и пластенике које користе да би направили што квалитетнију и бољу зимницу.
Трговци су потврдили да је почетак септембра право вријеме за спремање зимнице. Дана Малић је на пијаци свакодневно и каже да продаја јесте кренула, али да ће средином септембра она бити знатно боља.
На тржници имају и готови производи који се свакодневно продају. Цијене готове зимнице се крећу од двије до 10 КМ.
На крају, они који се одлуче да праве зимницу ове године, имају много избора. Ту су печене паприке, ајвар, туршија, џем од шљива. Иако, прављење зимнице може бити напорно, када угледамо крајњи производ, бићемо задовољни што ћемо током зиме управо уживати у свему ономе што смо сами направили.
Опширније погледајте у наставку: