Бањалука

Промоција "Графика о великанима Српске науке и умјетности"

  • Извор: АТВ
  • 14.10.2024. 19:05

Графика о великанима српске науке и умјетности показује богатство српског народа и његове историје. Представљене су графике најистакнутијих српских умова које ће бити достављене школама у Српској као наставно средство.

- Саме графике у себи садрже Кју Ар код који ђаци могу скенирати и на тај начин сазнати много више о ауторима. Ја желим да се захвалим не само предсједнику Републике, већ и предсједници Цвијановић и свим институцијама које су нас подржале у овом подухвату. Посебну захвалност дугујемо господину Шарчевићу и Службеном гласнику Србије са којим планирамо и даље заједничке активности, а све у циљу најбоље промоције свега оног на шта ми као народ можемо бити поносни - сматра Милош Лукић, директор Службеног гласника Републике Српске.

- Оно нису било какви постери, то су умјетничке графике. Сваки детаљ, морао је да се откупи, односно, ауторско право. Није то онако, колажно набацано. За сваки детаљ, тражи се одређена врста правне сагласности. То није тако лако ни направити - рекао је Младен Шарчевић, директор Службеног гласника Србије.

Oва изложба показује богатство српског народа у научном и умјетничком смислу и представља велики подухват који окупља Републику Српску и Србију, сматра српски члан Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић.

- Овдје димензију има интернет и могућност да дођете до одређених информација, а да при томе постоји вјеродостојна информација и подсјећање и учење о ономе што су људи који са правом носе назив српски великани, без обзира да ли је ријеч о умјетности или науци - изјавила је Жељка Цвијановић. 

Ускоро ће у Београду бити промовисан и Атлас Србије, а исти такав планира се и за Републику Српску. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм