Добој

Средњошколци заинтересовани за Саобраћајни факултет

  • Извор: АТВ
  • 02.07.2024. 19:19

Саобраћајни факултет у Добоју ове године уписаће око стотину студената. Одзив на првом уписном року био је 70 одсто већи у односу на прошлу годину. Будући бруцоши стигли су из свих крајева. Предњаче они који желе да усаврше знање стечено у средњој школи.

"Одабрала сам Саобраћајни факултет у Добоју јер ми се дојмио програм који имају и начин едукације. Одабрала сам логистику", рекла је Џенана Обрић.

"Пошто сам завршила саобраћајну школу, техничар друмског саобраћаја, ту сам се највише нашла. Саобраћај је нешто што ме занима, транспорт, логистика", рекла је Лејла Химзић.

Обилазак средњих школа, ангажман Савеза студената и промоција на друштвеним мрежама, дали су жељени резултат. 

"Што се тиче буџета ове године је одобрено 65 студената на буџету. Имамо испуњену коту што се тиче ванредног студија, тражићемо проширење коте за редовне студије и ванредне што значи идемо да ове године кренемо са бруцошима са преко 100 студената", рекао је Мирослав Костадиновић, декан Саобраћајног факултета Добој.

Највеће интересовање међу осам понуђених смјерова је за друмски саобраћај и логистика. Слиједе рачунарско информационе технологије и ваздушни саобраћај. Нешто мање свршених основаца је показало интерес за моторна возила, телекомуникације, поштански и жељезнички саобраћај. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм