Центар за предшколско образовање и васпитање

У бањалучким вртићима нема потврђених случајева вирусног менингитиса

  • Извор: Глас Српске
  • 24.10.2024. 13:41

До сада није потврђен ни један случај обољевања од вирусног менингитиса код дјеце која похађају вртиће бањалучког Центра за предшколско образовање и васпитање, тврди директор ове јавне установе Петар Јокановић поручујући родитељима да нема мјеста за страх.

Он је за "Глас“ навео да су радници у вртићима обучени, те да правовремену реагују у случајевима када дође до појаве симптома болести  код дјеце. 

Огласио се УКЦ Српске о стању дјеце са менингитисом

Огласио се УКЦ Српске о стању дјеце са менингитисом

"Вјерујем да су многи забринути због информација о појави менингитиса у Котор Варошу али код нас није потврђен ни један случај. Наши запослени одмах обавјештавају родитеље било какав облик температуре да се јави код малишана. Најозбиљније се приступа таквим питањима, нарочито када је ријеч о менингитису који је озбиљно обољење а ово јесте сезона када се јавља“, рекао је Јокановић и додао да центар има одличну сарадњу са Институтом за јавно здравство Републике Српске којима су дужни да пријаве сваки облик заразе који се појави у вртићима. 

Шта је менингитис и који су симптоми болести

Шта је менингитис и који су симптоми болести

Због страха од појаве вирусног менингитиса и обољевања малишана поједини приватни вртићи у Бањалуци упозорили су данас родитеље и апеловали да не доводе малишане у предшколску установу у случају повишене температуре, главобоље или других симптома болести, те да их обавезно обавијесте о томе и дијете одведу љекару.

Код четворо дјеце у Котор Варошу потврђен менингитис: ''Паника међу родитељима''

Код четворо дјеце у Котор Варошу потврђен менингитис: ''Паника међу родитељима''


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.