Више од 80 екипа из добојске регије пријавило се на први фестивал меса. Надомак Добоја на локалитету Дубоки Поток такмичиће се у припремању сача. Крај смо у којем се добро једе, па би манифестација требало да привуче посјетиоце, кажу у Туостичкој организацији.
- Наше је било да препознамо идеју и оно што ће помоћи развоју и промоцији туризма. Добој је град кроз који је фреквенција људи велика током дана, мало њих се задржава и наша обавеза је да покушамо што више људи да привучемо - каже Војислав Рађа, директор ТО Добој.
Идеја је дошла од Удружења грађана Липац.
На такмичарима је само да донесу састојке за сач. Када га жири оцијени, посјетиоци ће моћи да га дегустирају, а они са најбољим рецептом кући ће са богатим наградама.
Посјетиоци којих се очекује неколико хиљада, Моћи ће да уживају у богатом културном програму и разноврсним производима које ће представити произвођачи из окружења.