O temi kiseonik

Upravni odbor trebinjeske bolnice: Nastaviti sa stručnim radom

  • Извор: СРНА
  • 01.10.2021. 13:35

Upravni odbor (UO) Bolnice Trebinje preporučio je danas da se nastavi sa stručnim i odgovornim radom u toj zdravstvenoj ustanovi i dao punu podršku menadžmentu bolnice da istraje u borbi sa neprimjerenim spekulacijama u vezi sa temom "kiseonik", što, kako navode, nema nikakvo stručno i ljudsko utemeljenje

"Iz izvještaja koji je UO dobio od vršioca dužnosti direktora Nedeljka Lambete i pomoćnika direktora za nemedicinska pitanja Predraga Vreće, UO je stekao uvid u objektivno stanje o situaciji sa kiseonikom", saopšteno je iz trebinjske bolnice.

U saopštenju se ističe da se ova tema, nažalost, koristi u dnevno-političke ili politikantske svrhe.

To nanosi veliku šetu ugledu ove ustanove, koja je, kako se navodi, i prije kovida 19, u prošlom odbrambeno-otadžbinskom ratu, a i u borbi sa epidemijom virusa korona stekla ime heroja ustanove.

U saopštenju se dodaje da se isto može reći za sve njene zaposlene, kako medicinske tako i nemedicinske radnike, koji su učestvovali u toj borbi.

"Naša preporuka je da se nastavi sa stručnim i odgovornim radom, a u narednom periodu nadležne institucije će dati mišljenje o svemu ovome što se plasira u javnosti a što nema nikakvo stručno i ljudsko utemeljenje. Poštuje se zakon ali interes pacijenta je zakon ispred svih zakona", navodi se u zaključku UO Bolnice nakon danšnje redovne sjednice.

UO Bolnice Trebinje sugerisao je Upravi bolnice da se ne smije dozvoliti da ne bude kiseonika i da pacijenti kojima je potreban budu oštećeni u tom smislu.


Тагови: