Хеликоптерски сервис Републике Српске

Пацијент из Фоче транспортован за Београд, два из Требиња за Бањалуку

  • Извор: СРНА
  • 25.10.2024. 14:27

Хеликоптерски сервис Републике Српске јуче и данас успјешно је извршио хитни ваздушни медицински транспорт три пацијента у оквиру својих континуираних напора у пружању брзе и ефикасне помоћи угроженим пацијентима широм региона.

Директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић изјавио је за Срну да је први хитни медицински лет обављен јуче у касним поподневним часовима из Фоче за Београд.

Према његовим ријечима, пацијент је усљед компликација након тромбозе вене лиеналис пребачен за Београд ради хитне хируршке интервенције.

"Због сложености стања и могућих посљедица, медицински тим је правовремено реаговао, обезбиједивши сигуран и брз транспорт како би се омогућила неопходна медицинска њега у специјализованој установи", нагласио је Кустурић.

Ко је пјевачица која је открила да је Саша Поповић болестан

Ко је пјевачица која је открила да је Саша Поповић болестан

Недуго затим, у раним јутарњим часовима, тим за ваздушни медицински транспорт поново је активиран, те је једним летом успјешно извршен транспорт два пацијента из Требиња за Бањалуку.

"Први пацијент, који је недавно оперисан, суочава се са постоперативним компликацијама, док је други пацијент примљен у болницу током ноћи због инфаркта. Хитни лет омогућио је брз и сигуран долазак у Бањалуку, гдје ће пацијенти бити под даљом медицинском његом", рекао је Кустурић.

Са ова три ваздушна медицинска транспорта, Хеликоптерски сервис је у овој години успјешно реализовао 65, чиме се потврђује значај његове улоге у здравственом систему.

Ваздушни медицински транспорт Хеликоптерског сервиса Републике Српске често се показује као кључно средство у превозу пацијената у критичном стању, посебно у удаљеним и мање приступачним подручјима.

Дјевојка скочила са петог спрата зграде у Добоју, боре јој се за живот

Дјевојка скочила са петог спрата зграде у Добоју, боре јој се за живот

Захваљујући брзини и ефикасности ових летова, пацијентима у хитним медицинским стањима омогућава се благовремени приступ неопходној помоћи у болничким центрима Републике Српске и сусједних држава.

Кустурић је истакао да Хеликоптерски сервис наставља да пружа подршку здравственом систему Републике Српске, омогућавајући безбједан и ефикасан транспорт пацијената, чиме доприноси очувању здравља и живота грађана у кризним ситуацијама.

"Како што увијек наглашавамо и као што је показано небројено пута до сада, Хеликоптерски сервис Републике Српске је био и биће сервис грађана Републике Српске", поручио је Кустурић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.