Објавили документ

Ватикан није признао натприродност Међугорја

  • 19.09.2024. 12:36

Света Столица признала је бројне позитивне плодове који се догађају у Међугорју, али нису дали свој став о натприродности феномена који се везује уз тврдњу свједока да им се тамо указује Дјевица Марија и шаље поруке.

У документу Дикастерија за наук вјере који је одобрио папа Фрањо не говори се о натприродности, али се признају бројни духовни плодови,

Наиме, Међугорје је добило статус "Nulla Osta" (Нихил Обстат) што значи да се допуштају црквена ходочашћа, али многе приче повезане с указањем нису признате.

У Ноти о духовном искуству везаном са Међугорје који је потписао кардинал Виктор Мануел Фернандез, наводи се да позитивна оцјена већине међугорских порука "не подразумијева проглашење директног натприродног поријекла".

Документом се упозорава и на лажне пророке и наводе такве поруке. Они који дају катастрофична предвиђања лажни су пророци.

Дикастериј на крају потиче оне који иду у Међугорје "да прихвате како се на ходочашће не иде ради сусрета с наводним свједоцима указања, него ради сусрета с Маријом, Краљицом мира".

Свједоци указања годинама тврде како им се Дјевица Марија указује и шаље поруке. Папа Фрањо је 2013. године изјавио да Дјевица Марија "није шеф који би сваки дан слао поруке. Том приликом није специфично споменуо Међугорје, али је те исте године тражио да Дикастериј за наук и вјере поднесе извјештај о тамошњим указањима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)