Од мајке зависи највише

Владика Николај је упозорио на 3 страшне ствари код жена - Дјеца их насљеђују, а доводе до пропасти

  • Извор: Агенције
  • 23.10.2024. 11:03

Владика Николај Велимировић је овако говорио: Од мајке зависи највише. Имај увијек на уму ово троје.

Прво: остави своје дијете без ручка. Твоје дијете треба да сазна, шта значи бити гладан и треба да буде способно, да овда-онда у животу своме да свој ручак гладнима.

Друго: Не дозволи своме дјетету никад, да говори зло о другим људима прије него што је признало и покајало своје зло. Свијет може поправљати само онај, ко је у стању себе поправити.

Шта значи ако сањате Свету Петку

Шта значи ако сањате Свету Петку

И треће: не учи своје дијете себичности. Научити дијете себичности значи поновити наук, који му је природа дала већ у зачећу његовом. Ма колико га ти, мајко, учила несебичности, никад нећеш потпуно побиједити природу. Зато не престај свако јутро савјетовати сина: подај сине, од свега што имаш доста један дио твојим друговима, који немају ништа. Не престај свако вече тражити рачуна од сина о његовим добрим дјелима од тога дана.

Буди свештеник своме сину – свештеничка је дужност да револтира људе против зла – и твој дом биће храм. Не скривај од сина, да и зло има у овоме свијету свој висок и темељит престо, коме се милиони људи даноноћно клањају. Но утврди га у вјери, да он не спада у те милионе, који се злу клањају, до да је предодређен за војника добра.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.