Предсједник Републике Српске

Додик: Постоји подршка на нивоу БиХ за укидање ПДВ-а на куповину прве некретнине

  • 21.09.2024. 11:04

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да постоји подршка на нивоу БиХ за укидање ПДВ-а на куповину прве некретнине у БиХ, те додао да би та иницијатива у форми приједлога могла да се нађе на првој сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Додик је истакао да ће реализација те иницијативе омогућити прије свега младим људима да прву некретнину купе без ПДВ-а од 17 одсто.

"Покренули смо и формализовали то. Наш министар /финансија и трезора у Савјету министара Срђан/ Амиџић је то предложио. Мислим да имамо подршку на нивоу БиХ. Кренули смо у вјери да то можемо да урадимо што је прије могуће и вјероватно ћемо имати ту иницијативу на првој сједници Представничког дома већ у форми приједлога, а касније кроз процедуру и коначно усвајање", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић изјавио је јуче да је покренут процес да се у БиХ усвоји закон о укидању ПДВ-а на куповину прве некретнине који би се односио на све држављане БиХ. Амиџић је објаснио да је укидање ПДВ-а на прву некретнину битно јер због повећаних цијена станоградње грађани тешко долазе до некретнине.

На приједлог предсједника Додика: Покренут процес укидања ПДВ-а на прву некретнину

На приједлог предсједника Додика: Покренут процес укидања ПДВ-а на прву некретнину

Он је подсјетио да је у Републици Српској ова иницијатива покренута прије годину дана, а да су је на Економском форуму на Јахорини покренули предсједник Српске Милорад Додик и Привредна комора Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.