Trenutno 850 zaposlenih

EFT Rudnik i TE Stanari zapošljava nove radnike u idućoj godini

  • 21.12.2019. 19:06

Kompanija EFT Rudnik i termoelektrana Stanari zapošljava 850 radnika. U idućoj godini namjeravaju da ih zaposle još 20ak. Kažu da malo teže dolaze do zanatlija, ali da uspijevaju da angažuju  kadar koji im je neophodan za rad. 

"Obično ova zanatska zanimanja, zavarivači, električari, vkv zanimanja, bravari viskokovalifikovani Očekujemo oko 20 novoprimljenih radnika sljedeće godine i time bi dostigli brojku 870,  880 radnika ukupno zaposlenih.“, kaže Savo Mirković, direktor EFT Rudnika i TE Stanari.

Vlado Đuranović, bravar sa višegodišnjim islustvom, dio je EFT tima. Radi u mašinskom odjeljenju, na održavanju termoelektrane. Za taj posao se školovao, ali kaže da i danas čita i svaki dan nauči nešto novo. Smatra da  mladi izbjegavaju posao bravara, jer misle da je težak. 

"Nije to ništa teško, ako se voli da radi, ako se želi da radi, volje je najveća stvar u životi i upornost, sve će se pobijediti voljom radom i poslom, a mora se nešto i učiti“, kaže Vlado Đuranović, vkv bravar.

Važan je i timski rad, a njega u kompaniji EFT ne manjka. Svi znaju svoja zaduženja, a onda se i posao lakše završava.

"Svi radimo svoje obaveze i poslove. Bude teško, pogotovo kad je zima, sad nam zima dolazi, malo teže, ljeti malo lakše, ali sve u svemu dobro je“, kaže Vinko Lukić, rudarski tehničar.

Dobri uslovi i primanja, motivišu ih da rade, kažu zaposleni u EFT rudniku i teromelektrani u Stanarima. I novčane nagrade, koje kompanija svake godine dodjeljije najboljim iz različitih sektora, dodatni su motiv za trud. Nije ih teško podijeliti, kaže uprava, jer imaju mnogo dobrih radnika. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.