Aleksandar Vučić

Japanski "Toyo" izabrao Srbiju, niče nova fabrika

  • 30.07.2019. 15:31

Japanska kompanija "Toyo", proizvođač pneumatika, nakon tri godine pregovora i istraživanja potencijalnih trzišta, izabrala je Srbiju za svoju novu investiciju, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je danas na vanrednoj konferenciji za medije saopštio da će japanska kompanija "Toyo" investirati 390 miliona evra u fabriku u Inđiji, samo u prvoj fazi.

Predsjednik Republike Srbije  je saopštio da se "posle tri godine razgovora i pregovora, i borbe naše zemlje za zemljama iz Centralne, Istočne i Južne Evrope", upravo dobio pismo u kome se saopštava da velika japanska fabrika "Toyo Tires" dolazi u Srbiju.

"Toyo Tires" je proizvođač pneumatika, a svoju fabriku počeće da gradi u narednim mesecima u Inđiji. Vučić je najavio i otvaranje preko 500 radnih mjesta u prvoj fazi izgradnje i rekao da je to dobra vijest kako za Inđiju, Beograd i Novi Sad tako i za sva okolna mjesta.

Vučić je zahvalio i Vladi Srbije, a posebnu zahvalnost izrazio je predsjedniku japanske Vlade.

On je čestitao Srbiji i srpskom narodu i najavio nova ulaganja u Topličkom kraju, kojim, kako je rekao, nije zadovoljan još uvijek.

"Hoćemo da nam ostanu ljudi da žive u ovom okrugu", rekao je on i dodao da se mora mogo uraditi i za Užice i Kraljevo, Kragujevac.

On se zahvalio i kompanijama "Toyo" i "Mitsubishi" i izrazio nadu za njihovim daljim investicijama u Srbiju.

Podsjetimo, i prije nekoliko sedmica Vučić je rekao da su u toku pregovori sa jednom japanskom kompanijom oko ulaganja u Srbiju.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм

    ''''Филм