Директор предузећа

Јовић: ЖРС нема дуговања, редовно измирује своје обавезе

  • Извор: СРНА
  • 24.10.2024. 15:35

Предузеће "Жељезнице Републике Српске" нема заостале обавезе према радницима и добављачима, нити има дуговања, иако индиректно биљежи губитке због прекида жељезничког саобраћаја на дионици Коњиц-Јабланице, изјавио је Срни генерални директор предузећа Слађан Јовић.

Јовић је напоменуо како "Жељезнице" индиректно биљеже дневни губитак од 55.000 КМ до 60.000 КМ због прекида жељезничког саобраћаја на дионици Коњиц-Јабланица на подручју Федерације БиХ усљед елементарне непогоде и великог оштећења пруге, али упркос свему нема дуговања.

Он је рекао да су се "Жељезнице Републике Српске" ставиле на располагање колегама из Федерације БиХ за санацију ове дионице, о чему су разговарали министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и федерални премијер Нермин Никшић, али да још нису позвани.

Ужас у Мостару: Погинуо туриста из Србије, пао са зида приликом фотографисања

Ужас у Мостару: Погинуо туриста из Србије, пао са зида приликом фотографисања

"Неизвјесна је ситуација. Обавијештени смо да санација треба да буде завршена у року од 45 дана, али још не знамо када ће радови почети", навео је Јовић.

Према његовим ријечима, док оштећена жељезничка дионица не буде санирана роба ће морати да нађе пут до коминтената алтернативним рјешењима, а још се не зна да ли ће то бити воденим преко луке у Брчком или жељезницом из Румуније преко луке Констанце.

Јовић је рекао да су захваљујући домаћинским односом и уштедама током реструктурисања, а по договору са ресорним министарством и Владом Републике Српске уз помоћ Свјетске банке, обезбиједили средства за санацију управне зграде у Добоју, која је услиједила због лошег стања објекта и оштећења у поплавама.

У Европи се појавили смртоносни пауци

У Европи се појавили смртоносни пауци

Он је подсјетио да је 27. септембра потписан Споразум о енергетској санацији управне зграде која ће коштати око 1,2 милиона евра, са роком до краја године.

"Од поплава из 2014. године приземље, сутерен и подрумске просторије нису биле саниране", изјавио је Јовић, који по окончању радова очекује да објекат буде енергетски модеран са централном климатизацијом и новим инсталацијама.

Он је навео да ће по усељењу у објекат бити враћене и све организационе јединице "Жељезнице Републике Српске" који су били на другим локацијама.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.