Херцеговина

Креће реконструкција пута према Источном Мостару

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2024. 19:15

Постоји општина у Херцеговини до које се може доћи само макадамским путевима, то је она најмања, Источни Мостар. Чини се да људе подно Вележа чекају бољи и лакши дани.

До општине Источни Мостар стиже се макадамом и од стране Мостара и од стране Невесиња. Тај проблем ће ускоро бити ријешен.

Машине у ове врлети стижу већ сљедеће седмице, за АТВ кажу из Путева Српске. Радиће се прво дионица према Невесињу.

"Преостали дио пута према општини Невесиње имамо пројектну документацију и видјећемо шта нам још недостаје од техничке документације како би могли ићи у правцу обезбјеђења финансијских средстава и према грађевинској дозволи", каже Мирослав Јанковић, технички директор Путева Републике Српске.

Завршава се пројекат пута, а завршава се и финансијска конструкција. Новца  и подршке неће фалити, обећава Срђан Амиџић, министар финансија у СМ БиХ.

"Када је у питању овај пројекат везан за проширење пута ту је и Влада Србије рекла да ће учествовати са неких 300.000 евра и Путеви Републике Српске ће исто тако учествовати с најмање тим износом па ћемо се потрудити да у току ове и наредне године највећи дио посла одрадимо", рекао је Амиџић.

Све ово ће значити малобројном становништву ове локалне заједнице. Бољи пут значи и бољи живот каже начелник Божо Сјеран.

"Ово је дивно мјесто идеално за бављење пољопривредом и сточарством углавном се овдје људи тиме и баве, производе храну и живе од свога рада. Оно што недостаје јесте инфраструктура, прије свега путна. Све те неке производе ми немамо проблема да планирамо проблем је долазак и одлазак. Пут нам је горући проблем", наглашава Сјеран.

За Источни Мостар многи кажу да су врата  Херцеговине и изузетно важно историјско мјесто. Од ентитетске границе ова општина је удаљена свега неколико километара.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)