Banjaluka

Obilježeno 20 godina uspješnog poslovanja Nove banke

  • 30.10.2019. 21:19

U Banjaluci je večeras svečano obilježeno 20 godina uspješnog poslovanja Nove banke Banjaluka, jedne od prvih privatnih banaka u BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u obraćanju na svečanosti da je jedna zemlja jaka onoliko koliko je jaka njena privreda, i nezavisna onoliko koliko je nezavisan njen finansijski sektor, zbog čega je zahvalio Novoj banci Banjaluka jer čini Srpsku nezavisnom.

Višković je poručio da je Nova banka Banjaluka odgovorna kompanija koja ne ide samo za profitom.

Predsjednik Uprave Nove banke Srđan Kondić rekao je da su za devet mjeseci ove godine svi pokazatelji o poslovanju banke, od dobiti do broja klijenata, u porastu.

On je precizirao da banka danas ima više od 200.000 klijenata i sve veći broj poslovnica.

Na svečanosti su uručene donacije po 10.000 KM Udruženju "Srcem za djecu" iz Sarajeva i Udruženju "Sunce nam je zajedničko" iz Trebinja, a Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka za renovinare vrtića "Srećno djetinjstvo" u ovom gradu 7.745 KM.

Osim Viškovića, svečanosti su prisustvovali i ministri u Vladi Srpske, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić, direktori javnih preduzeća i ustanova, načelnici opština kao i druge ugledne ličnosti.

Svečnost je obilježio i nastup nagrađivanog orkestra harmonika prijedorske Muzičke škole "Savo Balaban", te koncert Jelene Tomašević. Kao novo zaštitno lice Nove banke predstavljena je glumica Sloboda Mićalović.