Direktor "EFT-Rudnika i termoelektrane Stanari"

Ove godine proizvodnja 2.050 gigavat-časova električne energije

  • 18.12.2019. 07:49

Direktor "EFT-Rudnika i termoelektrane Stanari" Savo Mirković rekao je da je kraj poslovne godine izuzetno povoljan za "Rudnik i termoelektranu Stanari", koji ima rezultate iznad očekivanja, ističući da se očekuje da će biti proizvedeno više od 2.050 gigavat časova električne energije.

"Eksploatisano je 11,5 miliona kubika otkrivke, dok je plan bio oko osam miliona. Ugalj je bio planiran sa 2.620.000 kubika, a proizvodnja će biti oko 2,7 miliona. Plan proizvodnje električne energije 2.025 gigavat-časova, a očekujemo preko 2.050 gigavat časova", rekao je Mirković novinarima, poslije svečanosti na kojoj su nagrađeni najuspješniji radnici ove kompanije povodom postizanja izvanrednih rezultata u ovoj godini.

Mirković je za naredno godinu najavio remonte, i to kapitalni remont generatora zbog čega je planirana i manja isporuka, odnosno oko 2.010 gigavat-časova električne energije.

On je dodao da u narednoj godini očekuje zapošljavanje novih 20 radnika kako bi bio dostignut broj od oko 880 zaposlenih, s obzirom da je "Rudnik i termoelektranu Stanari" u toku godine napustilo 14 radnika raznih zanimanja, pretežno zanatskih.

Mirković je rekao da 12 radnika ide u penziju, a da je za postignute rezultate izdvojeno devet radnika koji su novčano nagrađeni ukupnim fondom od 20.000 KM.

Ovogodišnja prva nagrada i novčani iznos od 5.000 KM uručena je Savi Pantiću, glavnom poslovođu na dopremi uglja i pepela.

Pantić je rekao da je ova nagrada podstrek, dodajući da u rudniku u Stanarima radi 34 godine.

Novčane nagrade uručili su predstavnici rukovodstva "EFT grupe" na svečanom ručku organizovanom povodom postizanja izvanrednih rezultata ove kompanije u ovoj godini.

Ovo preduzeće pod nazivom "EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari" posluje od januara 2008. godine i kao društveno odgovorna komapnija značajno učestvuje i u društvenom životu opštine Stanari.

 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)