Вриједи пробати

Ови послови могу донијети зараду од неколико стотина хиљада КМ

  • Извор: Агенције
  • 16.10.2024. 18:25

Ријетко када се радно окружење промијенило тако драстично и брзо као у садашњој ери. Међутим, као резултат тога, појављују се нова подручја дјеловања која су посебно тражена и отварају нам нове могућности.

Људи који су успјешни у професијама окренутим будућности могу имати користи од атрактивних годишњих плата од преко 200 хиљада евра (око 390.000 КМ), пише "Феникс магазин".

Ова радна мјеста не нуде само финансијске предности, већ и узбудљиве изазове и прилику за активно учествовање у обликовању будућег радног свијета. Ова 3 нова посла доносе новац и потенцијал.

Архитекта промјена

Професија менаџера промјена посебно је тражена у свијету који се брзо мијења. Компаније се морају стално прилагођавати новим тржиштима и технологијама, а главни менаџер промјена у томе има пресудну улогу.

Искористите своје право: Ко у БиХ има право на поврат пореза

Искористите своје право: Ко у БиХ има право на поврат пореза

Ова позиција одговорна је за усмјеравање процеса промјене и осигуравање да се циљеви постигну те да запосленици прихвате и активно обликују промјену.

Да бисте били успјешни на овој позицији, потребне су изврсне вјештине управљања промјенама и психолошке вјештине. То укључује планирање, комуницирање и провођење процеса промјена, с фокусом на прихватање и мотивацију запосленика.

Снажне комуникацијске вјештине, аналитичко размишљање и вјештине вођења такође су врло важне.

Магистар вјештачке интелигенције

Главни директор за вјештачку интелигенцију игра кључну улогу у развоју и провођењу стратегија вјештачке интелигенције у компанијама. Важно је да ово радно мјесто попуни неко ко има детаљно техничко знање о АИ технологијама и њиховим примјенама.

Ово је једна од највећих грешака у српској кинематографији - Да ли сте примијетили шта се налази иза Милоша Обилића?

Ово је једна од највећих грешака у српској кинематографији - Да ли сте примијетили шта се налази иза Милоша Обилића?

Осим тога, стратешко размишљање и вјештине управљања пројектима од велике су важности за успјешно спровођење иницијатива вјештачке интелигенције.

Разумијевање етичких и правних аспеката вјештачке интелигенције такође је битно. Само тако компаније могу користити најновије технологије за развој иновативних рјешења и стицање конкурентске предности.

Шеф људских ресурса

Шеф људских ресурса има кључну улогу у развоју и спровођења стратегије људских ресурса компаније. Ова позиција далеко надилази традиционалне одговорности људских ресурса. Развија свеобухватне стратегије за управљање талентима, развој запослених и промовисање позитивне културе компаније.

Нада Топчагић открила који познати пјевач јој се удварао

Нада Топчагић открила који познати пјевач јој се удварао

Важно је не само привући најбоље таленте у компанију, већ и осигурати да остану мотивисани и предани дугорочно.

За успјешну каријеру ЦХРО-а од велике су важности стратешко управљање људским ресурсима, изврсне комуникацијске вјештине и дубинско познавање закона о запошљавању и стратегија накнада. Осим тога, вјештине вођења кључне су за ефикасно управљање смјером људских ресурса и промовисање компаније.

Чак и ако имате мало искуства у једном од ових подручја, још увијек постоје занимљиве прилике за каријеру. Многа од споменутих занимања нуде почетне могућности на нивоу јуниора или асистента како бисте се етаблирали у дотичном подручју и постепено напредовали.

Подручја управљања промјенама, вјештачке интелигенције, људских ресурса и корпоративне културе окренута су будућности, фасцинантна су и разнолика. Они не само да нуде прилику да будете на челу развоја компаније, већ и прилику за континуирани развој и прихватање узбудљивих професионалних изазова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Велике битке Другог свјетског рата

    'Велике битке Другог свјетског рата

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)