Šamac

Planirani prihodi od vodnih naknada oko 158.000 KM

  • 04.03.2020. 09:41

Planirani prihodi opštine Šamac od vodnih naknada za ovu godinu iznose oko 158.000 KM, a izvještaj o prikupljenim sredstvima jednom godišnje se šalje "Vodama Srpske" i Skupštini opštine na usvajanje, izjavio je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i inspekcijske poslove Predrag Nedić.

"Ovi prihodi su namjenska sredstva i mogu se koristiti isključivo za normalno funkcionisanje i održavanje vodoprivrednih objekata i vodotokova", rekao je Nedić Srni.

On je naveo da se u opštini Šamac ta sredstva prvenstveno koriste za održavanje i funkcionisanje prepumpnih stanica Duga i Rudine, gradske vodovodne mreže, za sufinansiranje izgradnje i za redovno održavanje arterških bunara i održavanje kanalske mreže.

Nedić je istakao da opština Šamac zajedno sa "Vodama Srpske" zajednički održava prepumpne stanice Duga i Rudine, a isto tako učestvuje u održavanju privrednih i vodoprivrednih objekata, prije svega, za održavanju nasipa uz rijeke Bosnu i Savu, koje su isključivo u nadležnosti "Voda Srpske".

"Sa Javnim preduzećem "Vodovod i kanalizacija" imamo potpisan ugovor o održavanju arterških bunara i redovnom uzimanju uzoraka vode za piće i slanju na analizu, a sve s ciljem da stanovništvo koristi zdravu i ispitanu vodu", rekao je Nedić.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке