Пореска управа Српске

Поднесите захтјеве за иницијалну фискализацију, ближи се истек рока

  • Извор: АТВ
  • 14.06.2024. 14:45

Пореска управа Републике Републике Српске подсјећа обвезнике да рок за покретање поступка иницијалне фискализације прве групе обвезника нове фискализације у Српској истиче у понедјељак 17. јуна 2024. године.

Из тог разлога, Пореска управа на обвезнике прве групе, који још увијек нису покренули поступак иницијалне фискализације, да искористе преосталих неколико дана, те да изврше ту своју обавезу и тако избјегну евентуалне санкције. Наглашавају да је Законом о фискализацији прописана прекршајна одговорност за обвезнике фискализације који у задатом року не покрену поступак иницијалне фискализације.

„Иначе, покретање поступка иницијалне фискализације је врло једноставно. Све што је потребно је да Пореској управи поднесете пријаву за регистрацију пословног простора, захтјев за издавање безбједносног елемента и захтјев за субвенционисање трошкова иницијалне фискализације. Све те пријаве подносе се електронским путем посредством интернет странице Пореске управе Републике Српске www.poreskaupravars.org , е-Услуге-Подношење пријава“, кажу у Пореској управи.

Предуслов за покретање поступка иницијалне фискализације је да порески обвезник са Пореском управом има закључен уговор о кориштењу Електронског сандучета Пореске управе и уговор са овлашћеним оператером фискалног система ради испоруке и постављања електронских фискалних уређаја.

Појашњења ради, првој групи обвезника фискализације припадају досадашњи обвезници фискализације, односно они који су и до сада били дужни да региструју сваки појединачни промет робе и услуга преко постојећих фискалних каса, као и они који су регистровали обављање дјелатности за које постоји обавеза евидентирања промета преко фискалне касе до дана објављивања Јавног позива за подношење захтјева за покретање поступка иницијалне фискализације и субвенционисање трошкова иницијалне фискализације прве групе обвезника фискализације, који је објављен 17. априла 2024. године и садржи обавезе обвезника фискализације, оператера фискалног система и Пореске управе, те рокове.

Пореска управа Републике Српске још једном подсјећа да сва потребна упутства и обрасце потребне за прелазак на нови систем фискализације обвезници могу пронаћи на интернет страници www.poreskaupravars.org, у рубрици е-Фискализација. Поред тога, за сву потребну подршку и помоћ, како би што једноставније прешли на нову фискализацију, Пореска управа Републике Српске је на располагању пореским обвезницима и путем Контакт центра, те на мејл адресу kontakt@poreskaupravars.org.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.